Израелски въздушен удар уби жена и малката й дъщеря в Южен

...
Израелски въздушен удар уби жена и малката й дъщеря в Южен
Коментари Харесай

Жена и дъщеря й загинаха при израелски удар в Южен Ливан

Израелски въздушен удар умъртви жена и малката й щерка в Южен Ливан в сряда , оповестиха източници в Ливан, дни откакто в спора през израелско-ливанската граница, предава Ройтерс.

Жената и момичето са били убити при удар покрай Мадждал Зоун, село на към 6 км от границата , съгласно медицински и военни източници.

Бащата на убитото шестгодишно момиче сподели, че тя е поискала да посети селото си, от което са избягали след експлоадирането на военните дейности предходната година, в мнения, излъчени от вестник " Ал-Ахбар ".

Подкрепяното от Иран придвижване Хизбула си разменя огън с Израел след офанзивата на 7 октомври на Хамас против Израел в акция, която съгласно Хизбула има за цел да поддържа палестинците в Ивицата Газа.

Израелската войска заяви, че нейните бойни самолети са блъснали три оперативни командни центъра на Хизбула в Южен Ливан.

В известието се споделя, че артилерията на израелската войска също е стреляла " за унищожаване на опасност " в регионите на Алма ал-Шааб и Дайра, и двете села на границата.

Израелската войска не отговори на искане за коментар по отношение на известията за удара в Мадждал Зоун .

Хизбула алармира в петък, че ще ескалира офанзивите против Израел в отговор на гибелта на 10 ливански цивилни при израелски офанзиви предходната седмица.

Хизбула разгласи повече от половин дузина офанзиви против израелски позиции в сряда.

Израелските удари от 8 октомври убиха към 50 цивилни в Ливан , в допълнение към близо 200 бойци на Хизбула. Атаки от Ливан против Израел убиха повече от 10 израелски бойци и петима цивилни.
 Израел предизвести
Израел предизвести " Хизбула ", че помирение като за " Хамас " няма да има

Израелските военни са блъснали в петък обекти на " Хизбула " в Южен Ливан

от двете страни на границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР